Splošni pogoji poslovanja


Svetujemo vam, da pred uporabo strani spletne trgovine pazljivo preberete spodaj navedene pogoje poslovanja.

 

Z uporabo spletne strani izrazite svoje strinjanje s spodaj navedenimi pogoji. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da zapustite stran spletne Trgovine ROSI Teh d.o.o. (v nadaljevanju »ROSI Teh«).


Spletna trgovina ROSI Teh si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani kadarkoli, brez predhodnega obvestila.


Prav tako veljajo spodaj navedeni pogoji poslovanja za nakup preko drugih oglasnikov ali malih oglasov objavljenih v drugih medijih.


Morebitne nejasnosti razčistite pred nakupom izdelkov telefonsko ali preko elektronske pošte.


Slike se lahko razlikujejo od dejanskih proizvodov, saj so od različnih proizvajalcev, pri čemer funkcionalnost posameznega proizvoda ostane ista.


Cene


Vse cene objavljene v spletni trgovini so izražene z DDV. Cene veljajo samo ob naročilu. Cene v predračunih so fiksne, lahko pa odstopajo od cene v ceniku.
Vse cene izdelkov so navedene v Evrih (€).


Način plačila

 

Plačati je mogoče po povzetju, po predračunu ali na obroke s storitvijo Leanpay. Kupec se pri naročilu odloči za način plačila. Pri plačilu po povzetju plača kupec dostavljavcu kupnino in stroške dostave. Pri plačilu po predračunu (v kolikor je kupnina bila plačana v celoti) kupec dostavljavcu ne plača ničesar, saj vse plača pred izvedbo naročila. S sistemom na obroke Leanpay, izberete število obrokov, vnesete podatke in poravnate obveznosti.


Vse dobavljeno blago ostane do celotnega plačila last podjetja ROSI Teh.
Račun bo izdan ob predaji blaga.


Dostava in stroški dostave


Kupec lahko pošiljko prevzame osebno, na našem naslovu po predhodnem dogovoru. Ali pa jo prejme v roku 2-eh do 10-ih delovnih dni od datuma naročila.
V primeru osebnega prevzema blaga na sedežu podjetja, vam stroške za poštnino ne zaračunamo.
Če blaga ni na zalogi, se lahko čas dostave podaljša za nedoločen čas (običajno do 30 dni). Oddaja artiklov (pošiljke), ki niso na zalogi preveriti s povezavo ob artiklu »Vprašaj za izdelek/zalogo«.


Dostava se vrši večinoma dopoldan (po urniku dostavne službe). Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo.


Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je paketna distribucija »GLS«, vendar si prodajalec pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.


Način dostave se dogovori pri zaključku naročila.


Pri stroških dostave se zaračunajo tudi stroški pakiranja.


V primeru, da kupec ne prevzame paketa, se mu naknadno zaračunajo stroški pakiranja in pošiljanja paketa, ki so s tem nastali.


Garancija


Izdelki, ki so v prodaji v spletni trgovini ROSI Teh, večinoma spadajo v kategorijo rezervnih delov, za katere garancija ni obvezna.


Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno pri artiklu na spletni strani. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni pri artiklu na spletni strani.

Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira prodajalca, ki bo zagotovil ažurno informacijo.Reklamacije


Vsako reklamacijo bomo poskušali urediti čim hitreje, seveda v korist kupca.

Ob vsaki reklamaciji je potrebno izpolniti, reklamacijski zapisnik, ki se nahaja na spletni strani pod zavihkom reklamacije. Skupaj z reklamiranim artiklom je potrebno predložiti tudi fotokopijo računa.

Brez predloženega računa, reklamacije žal ne moremo reševati (zato je račun potrebno skrbno hraniti).

 

Artikle je možno vrniti osebno na naslovu "Dravinjska cesta 96, 2319 Poljčane" ali poslati po pošti, pri čemer odkupninskih paketov ne sprejemamo.

VSE ARTIKLE KI JIH KUPEC REKLAMIRA, POŠLJEMO PROIZVAJALCU OZ. DOBAVITELJU, ZATO TAKOJŠNJA  ZAMENJAVA ZA NOVI ARTIKEL NI MOŽNA !


Dobavni rok


Spletna trgovina ROSI Teh, se bo potrudila, da bo blago dostavljeno do naročnika v navedenih dobavnih rokih.


Naročeno blago gre na pot v najkrajšem možnem času. Izdelke na zalogi običajno lahko s paketno dostavo pričakujete že naslednji delovni dan od naročila, oz. najkasneje v roku do 10-ih delovnih.


Če izdelka ni na zalogi, se lahko čas dostave podaljša za nedoločen čas (običajno do 30 dni).


Naročeno blago ostane do poravnave celotne kupnine v lasti spletne trgovine ROSI Teh. Pridržujemo si pravico dostave proti plačilu samo po povzetju.
Spletna trgovina ROSI Teh, si pridržuje pravico, da za naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti, zavrne, morebitno že prejeto kupnino pa vrne brez obresti.


Poškodbe izdelka


Kupec je dolžan pri prevzemu artiklov pozorno pregledati embalažo in njeno vsebino. V primeru poškodbe izdelka je kupec dolžan na poškodbo takoj opozoriti dostavljavca. Kupec je dolžan skupaj s poštnim delavcem sestaviti uradni zapisnik, posebej pozorno pa izpolniti rubriko o stanju embalaže in izdelka. Kupec bo odstopil poškodovan izdelek, ki bo skupaj z uradnim zapisnikom na stroške ROSI Teh d.o.o. poslan na naslov pošiljatelja. Po prejemu poškodovanega izdelka bomo v najkrajšem roku poslali kupcu nov izdelek.

 

Za morebitne poškodbe artiklov med transportom, (poslanih s hitro pošto), se rešujejo s pristojno hitro pošto.


V primeru, da kupec opazi poškodbo po dostavi izdelka, vendar v največ 3 dneh po dostavi, poškodbo prijavi na tel. št.: (041) 892-655. Pogoj za prijavo poškodbe izdelka v roku 3 dni po dostavi je shranjena embalaža, na podlagi katere se ugotavlja, kje oz. kako je poškodba nastala. Zaželeno je tudi, da je poškodba zabeležena s fotoaparatom in fotografije poslane na naslov info@rositeh.si. Vse kasnejše reklamacije poškodb izdelka prevozniki upoštevajo le izjemoma in jih v njihovem imenu tudi naše podjetje ne more rešiti.


Pogoji za vračilo blaga

 

Potrošniki, ki kupijo blago preko spletne trgovine ROSI Teh lahko v primeru, da z izdelkom niso zadovoljni ali kakršnega koli drugega razloga pravico odstopiti od pogodbe nakupa za kar nas morajo v roku 8 dni po prejemu blaga obvestiti v pisni obliki. V dopisu za odstop od pogodbe nakupa kupcu ni potrebno navesti razloga odstopa. Kupec je dolžan vrniti blago pod spodaj navedenimi pogoji v roku 15 dni po obvestilu, odstopa od pogodbe na sedež spletne trgovine ROSI Teh d.o.o.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredni strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Blago mora biti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, z originalno embalažo.

 

VRAČILO ALI MENJAVA ARTIKLOV DO 14 DNI

Možna je menjava blaga ali vračilo denarja 100% nabavne vrednosti.

 

VRAČILO ALI MENJAVA ARTIKLOV OD 14 DNI DO 2 MESECA

Možna je menjava blaga ali vračilo denarja 80% nabavne vrednosti.

 

MENJAVA ARTIKLOV PO 2 MESECIH NI MOŽNA

Oz. izjemoma za določene artikle po dogovoru.

Pri zamenjavi artiklov se lahko izda dobropis v 80% nabavne vrednosti.

 

VRAČILO ALI MENJAVA HIDRAVLIČNIH ČRPALK NI MOŽNO!


Pogoji za vračilo blaga so:


• Izdelek mora biti nerabljen, nepoškodovan in v originalni embalaži.
• Vračilu morate priložiti kopijo računa.

 

 

V primeru vračila vas prosimo, da nas o tem predhodno pisno obvestite. Svoj zahtevek za vrnitev izdelka pošljite na elektronski naslov ali po pošti na naslov:

 

ROSI Teh d.o.o.

Dravinjska cesta 96

2319 Poljčane

 

Možnost vračila blaga oziroma odstopa od pogodbe ne velja v naslednjih primerih:

  • če je izdelek narejen po navodilih potrošnika in prilagojen njegovim potrebam ali če gre za pokvarljiv izdelek ali izdelek, ki mu je že potekel rok uporabe;
  • za izdelke kot so hidravlične črpalke in ostale artikle za katere ni možno ugotoviti ali so bile uporabljene in bi z uporabo lahko izdelek imel notranje poškodbe, ki pa jih ni mogoče videti;
  • če gre za dobavoavdio in video posnetkov ali računalniških programov, če je potrošnik odprl varnostni pečat;
  • če gre za dobavo izdelkov za higieno in osebno higieno;
  • če gre za dobavo prehranskih izdelkov in je plastična embalaža odprta in/ali poškodovana;
  • če gre za dobavo časopisov, revij in periodičnih publikacij;
  • pri pogodbah za igre na srečo in storitvah loterije;
  • pri nakupu podaljšane garancije;
  • pri pogodbah, katerih predmet je blago ali storitve, katerih vrednost je odvisna od dogajanj na finančnih trgih, na katere podjetje nima nobenega vpliva.

 

Kupnino vam bomo povrnili najkasneje v 30 dneh na vaš bančni račun, ki ga zato v svojem zahtevku tudi navedete. Za natančnejše informacije o postopku vračila izdelkov lahko pokličete ne telefonsko številko 041/892-655

 

Morebitne stroške vračila, iz naslova nezadovoljstva, krije kupec.

 

 

 

Pri vračilu blaga lahko kupec prejme katerokoli drugo blago iz zaloge iste ali večje vrednosti.


Pred vračilom nas obvestite na elektronski naslov ali nas pokličite na telefonsko številko 041/892-655, da se dogovorimo o najboljšem načinu vračila. Odkupninskih pošiljk ne sprejemamo.


Odstop od pogodbe moramo vedno prejeti pisno ali osebno.

 


Varovanje osebnih podatkov


Podatke o kupcih, ki jih pridobimo skrbno varujemo. Spletna trgovina ROSI Teh je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) zavezana k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Vaše podatke bomo uporabili le za pravilno izvedbo nakupa in za obveščanje o novostih naše spletne trgovine. Vaši osebni podatki ne bodo nikoli uporabljeni in posredovani tretji osebi.


Pravno obvestilo


Spletna trgovina ROSI Teh in vsi podatki na njej so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti in so uporabljeni samo za informativne namene in lažje razumevanje.


Stroški izterjave


Razen stroškov za zamudo plačila Vam zaračunamo tudi ostale stroške. Sem sodijo dodatni stroški, ki so nastali v podjetju za izterjavo, in stroški odvetnika.


Pritožbe in spori


Prodajalec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se prodajalec prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

 

S prijaznimi pozdravi, ekipa ROSI Teh

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih